Malin

~Halvfrusen~
Hej! Idag tog jag en promenad och fotade lite. Jag har inte riktigt "hunnit" det innan och idag är sista dagen innan jag far hem från Umeå. Var lite tvungen att gå ut eftersom det känns onödigt att ha dragit med sig kameran upp hit annars. Det var kallt, nära nollan, men skönt. Vattnet är lite halvfruset och det är frost på gräset... inte riktigt som hemma gissar jag. Eller? Jag vet ju inte, jag är ju inte där. Jag får se efter själv imorgon kväll, när jag är hemma igen.
 
Ciao!
~mallompan♥
 
Halloweendag på skolan i FredagsSå här fina var vi i Fredags. Fick tillsammans 34chokladbollar (tror jag Astrid fick det till) och ett biopresentkort att dela på. Mycket trevligt, och så fick man ju gå runt och känna sig jättefabulös också. Det är inte varje dag det händer.

Ciao!
~mallompan<3
Så blev Parisresan en resa till Umeå
I somras tog min syster Sara studenten, vilket ni kanske redan vet. I september åkte hon och hennes kompis Lisa till Paris för att bo där ett år. Vi bestämde att jag skulle komma och hälsa på henne på höstlovet, alltså nu. Mamma och pappa åkte innan då de jobbar under lovet.

Jag gick och längtade efter att få åka till Paris och att få träffa Sara i flera veckor. Jag såg verkligen fram emot det, Eiffeltornet, sacre coeur, Saras jobb osv. Samtidigt var jag väl en aning smårädd för att flyga själv, hitta på flygplatsen och veta exakt vad jag ska göra. 

Igår var dagen innan jag skulle ta flyget dit och som vanligt stressade jag lite över vad jag skulle packa och över att jag skulle resa själv, vilket som vanligt ledde till lite lätt ångest. Därmed började jag bli osäker på om jag ville åka, även om jag redan hade biljetter och inte direkt kunde backa ur.

Dock ville jag ändå träffa Sara och se Paris för första gången. Plus att jag samtidigt kände mig lite cool för att jag skulle flyga själv, lite vuxen sådär. Det var bara inte de känslorna som styrde. Jag bröt ihop lite och gick upp på övervåningen för att slippa mamma och pappa.

Efter en stund hörde jag dem prata nere i köket. Mamma lät ledsen och jag undrade varför. Pappa kom upp till mig för att berätta varför. Mamma hade upptäckt att biljetterna var felbokade, att de var till nästa vecka. Efter det gick han för att se om det fanns några biljetter kvar till idag.

Det fanns men de var mycket dyrare. Jag som redan börjat vackla på grund av min vanliga stress över att resa bad om en stund att fundera. Då blev biljetterna självklart ännu dyrare och kostade mer än vad det kostat för mamma och pappa tillsammans. Jag fick åka om jag verkligen ville, men jag bestämde mig för att inte göra det.

Jag ville inte tvinga mamma och pappa betala en dyr flygresa eftersom jag kände mig så stressad och inte riktigt visste om jag ville åka eller inte. I stället åker jag idag upp till Umeå med tåg, för att hälsa på mormor. Inte riktigt det lovet jag hade planerat för.


Jag ska inte ljuga och säga att jag inte är ledsen eller besviken över att jag inte åker till Frankrike nu, över att jag inte får träffa världens bästa syster, men jag tycker om mormor och mina mostrar också så jag får göra det bästa av situationen. Jag hade redan innan bestämt mig för att om jag inte skulle till Paris ville jag till Umeå.

Sara får jag i alla fall träffa på jullovet när hon kommer hem en stund, om jag inte kan åka dit någon helg eller så innan det. Annars får jag hälsa på henne efter jul eller så. Jag får i alla fall sakna henne ett tag till hur som helst.

Ciao!
~mallompan<3