Malin

~Barnvakt~
Hejsan! Tänkte att jag kunde passa på att skriva något här nu när jag ändå inte har så mycket annat jag kan göra. Sitter barnvakt åt en supersöt liten kille som är nästan två år, men han sover nu.

Alltså förstår ni hur underbart det är att vara barnvakt. Visst, barnet/barnen man barnvaktar kan vara riktigt busiga, men det är ändå så himla mysigt. Tänk er hur underbart det är att sitta uppe sent och alla andra sover. 

Du får vara den "vuxna", eller ja alltså ta på dig den rollen. Ta lite ansvar. Sen kan du ju bara ta det lugnt och kanske läsa en bok medan du håller uppsikt och väntar på att gå hem. Du har inte bråttom någonstans. 

Något annat som är kul med att vara barnvakt är nostalgin, att se barn vara barn och kunna relatera, samtidigt som du inte helt kan ge efter och vara med i deras lekar helt. Man sitter trots allt barnvakt av en anledning. De behöver någon som kan hålla koll på dem.

Att sitta och kolla på barnprogram som mamma mu och filmer som Pippi Långstrump är riktig nostalgi, och det är fortfarande lika kul att se på, fast av andra anledningar än de man hade när man var liten.

Kort sagt älskar jag att vara barnvakt och det finns så många fler saker jag skulle kunna komma på om det men det får nog räcka såhär...

Ciao!
~mallompan<3

~några helt vanliga dagar~
Hejhopp! Igår var jag äntligen tillbaka och hade sånglektion efter en långdragen förkylning (som förvisso inte är helt bra än men nästan). Direkt när jag kom hem därifrån gjorde jag te och gick ut på en kort promenad med Elma och satt och pratade och hade det mys i nästan två timmar (räknat med både promenaden och resten). Slapp tänka på allt jag har att göra. Ha lite höstmys sådär och skaka av sig ångesten lite. Det finns inget bättre att komma ut och att liksom glömma bort allt stressigt och jobbigt, bara vara. Älskar det.
 
Idag gick jag på kör. Vi var 6 personer (men jag tror två fattades) och det var så kul. Inte samma sak som när jag gick i musikklass, men ändå kul att få sjunga med andra personer och med stämmor. Träffade en gammal bekant i kören som jag gick i samma seglarkurs som när jag gick i lågstadiet (tror jag det var). Lite kul sådär att stöta på henne efter så många år. Världen är allt bra liten ibland, men vad gör det när det betyder att man får träffa trevliga människor?! Förutom det har jag inte gjort speciellt mycket idag...
Tror jag ska försöka plugga i morgon... kanske "kartlägga" läxorna lite först och göra som en liten planering. Vi får se, men det känns som om det kanske blir lättare att göra läxorna om man har koll på allt. Grejen är att jag alltid FÖRSÖKER plugga, men sen har jag andra läxor och så kan jag inte bestämma mig för vad som är viktigast, stressar upp mig och får ångest för att jag inte tror att jag hinner med och så låser sig hjärnan och jag kan inte göra någonting. Ibland går det dock, så ska försöka imorgon. Jag behöver liksom få en del saker gjorda om man säger så... men nu ska jag börja dra mig till sängs så att jag orkar med skolan och plugget imorgon. 
 
PS! Om någon har något bra tips för hur man typ skärmar ute alla andra läxor så att man kan fokusera på en... pleas tell me!
 
Ciao! 
~mallompan♥
~This Autumn~

1. Vad är det bästa med hösten? Mysigheten! Mysiga kläder, att krypa ner under en gosig filt, promenader med doften av höst och vackra färger, varma drycker osv... ;)2. Vad kommer du äta i höst? Mat? Nej men jag äter väl det jag får i skolan eller hemma. Plocka äpplen från träden kommer jag förstås göra. Vi har bara höstäpplen, så äpplen är för mig en väldigt höstig sak. :)

3. Vad kommer du dricka i höst? Te. Minst en gång per dag. Möjligtvis någon annan slags varm dryck på stan.

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst? Ingen aning. Kommer använda alla mina höstiga kläder ungefär lika mycket. Mina fleecetights från iwearsin kommer nog användas nästan varje dag i alla fall... fast mest hemma.

5. Vad gör du om dagarna egentligen? Försöker plugga... hur bra det går är en annan sak. Myser. Dansar. Sjunger... typ så.

6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan? Jag har ärligt talat ingen aning. Gick i skolan antar jag.

7. Vad kommer du lyssna på? Min spellista med enligt mig höstiga låtar.

8. Vad läser du? Nu läser jag både The Fault in Our Stars och Bilbo parallellt. Har suttit lite fast ett tag dock.

9. Vad tittar du på? Idol och Switched at Birth just nu.

10. Vad var bäst med sommaren? Att den gav mig en försmak på hur det var när Sara inte var hemma (när hon tågluffade) eftersom hon nu är i Paris. Det var skönt att hon inte var borta lika länge första gången men att man ändå hann vänja sig och att hon kom hem ett tag innan hon faktiskt flyttade bort. Själva sommaren var inte så somrig...

11.Vad har du för höstplaner?  Ta mig igenom skolan, fortsätta med sången och ha kul på dansen jag började i nu i torsdags. Förutom det ska jag försöka vara ute i naturen mycket och andas in hösten och suga åt mig så mycket solljus jag kan få, mysa en massa och övningsköra så mycket jag kan... 

Ciao! ~mallompan♥