Malin

~Fullt upp~
Hej underbara människor! De senaste dagarna har jag haft ganska fullt upp. I onsdags kväll dansade jag i över en timme då jag försökte göra en koreografi till idrotten dagen efter. Jag tog mycket inspiration från american contemporaryn så att det skulle gå snabbt att komma på något. Jag ville ju sova också. När jag väl kommit på vad jag skulle göra blev det många repetitioner direkt efter varandra. Dagen efter vaknade jag med en väldig träningsvärk. 
 
På idrotten hade jag bara tänkt visa upp min dans för vår lärare, men mina kompisar övertalade mig att köra inför hela klassen. Jag var lite sugen på det, men jag var lite feg för att göra det utan att någon gav mig en liten knuff i rätt rikning. Jag skakade som ett asplöv, men lyckades ändå ta mig igenom hela dansen. Gissa om jag blev glad! Det var inte helt felfritt men vad kan man egentligen förvänta sig efter bara mellan en till två timmars träning, då tid gick åt till att komma på dansen. Mina fina klassisar gav mig snälla kommentarer efteråt också, både om dansen och att jag vågade göra det själv. Tack så mycket! :)
 
På eftermiddagen hade jag ännu mera dans. Det var sista gången innan avslutningen imorgon. Jag lyckades sätta hela för första gången, så nu är jag väldigt lättad. Förra veckan var det flera bitar jag inte hade koll på. Dansen jag gjorde på idrotten tror jag faktiskt hjälpte. Det var för det mesta golvarbete jag inte hade koll på men genom att slänga in lite sånt i min egen dans så lärde jag mig det då. 
 
Igår var den, av mig, minst omtyckta skoldagen på en vecka. Skola 8:10 till 15:50. Efter andra lektionen känns det alltid som att det är lunch, men icke. Vi har en tredje lektion först också. Den sista lektionen är vi bara en handfull av klassen som har, vi som går natur samhäll. De andra får sluta tidigt. Förra veckan var jag helt själv från min klass, då resten var sjuka, lediga eller helt enkelt skippade lektionen. Parallellklassen var ju där, men dem känner jag inte. Det är dock inte helt negativt att nästan inte känna någon, för det blir ofta lättare att fokusera då. Jag gillar dock ändå inte fredagar speciellt mycket.
 
Efter skolan mötte jag Lollo på stan, då jag hade lite saker att köpa. Det jag införskaffade var en stor svart t-shirt att dansa och mysa i, ett nytt datorfodral (då det gamla är rätt trasigt), nytt skal till telefonen och Oliver Twist då jag för ett tag sedan hittade två extremt blekta tillgodokvitton på akademibokhandeln. Bokvalet kom sig av att jag kollade på Gilmore Girls där de nämnde den. Jag har dessutom funderat på att köpa den tidigare, men valde då en annan bok av Charles Dickens, en av Charlotte Brontë samt en av Emily Brontë. Jag tror faktiskt att jag skrev det i något inlägg för länge sen, när jag precis köpt dem.
 
När vi var klara på stan gick vi med snabba steg mot Halvars för en varsin kula glass. Lollo hade två glasskuponger hon hade fått från skolan, och vad är inte godare än gratis glass? Anledningen till att vi skyndade oss var att Lollo hade bråttom till en släkting och var tvungen att hinna med en spårvagn. När man får glassen gratis är det ju värt att stressa. Jag väntade på spårisen med henne innan jag tog cykeln hem. Huset har jag helt för mig själv till på tisdag, då mamma och pappa hälsar på Sara i Paris. Det var skönt att göra vad jag ville när jag ville. Dessutom var det första gången jag inte blev särskilt mörkrädd av att vara ensam på kvällen. Härligt!
 
Ciao!
~mallompan♥
~Dreams About the Future~
 
Hejsan svejsan! Idag träffade jag Lollo. Vi hade en liten picknick och promenerade lite. Som vanligt pratade vi om lite allt och ingenting. På något vis kom till slut in på vad vi ska göra när vi tagit studenten nästa år. Vi kom fram till att vi skulle ta ett sabbatsår och bo utomlands tillsammans. Vi fick ner alternativen på länder att åka till, till två. Sydafrika och Australien. Vi gick hem till mig och sökte runt på valuta, bostäder, visum och lite sånt. Just nu ser det ut som att vi tänker åka till Australien, men det kan ju komma att ändras. Vi har ju inte någon konkret plan. Vi vet inte ens hur länge vi vill vara borta. Mycket kan hända på ett år, så än så länge är det väl mest en dröm som börjar ta form. Jag är dock rätt så peppad på att dra utomlands, så jag ska försöka att skapa en lite mer konkret plan (tillsammans med Lollo) och sen få den att hända. 
 
Jag längtar så efter att gå ut gymnasiet och börja göra allt jag drömmer om. Året efter gymnasiet ska jag åka på tågluff och som jag precis sa, ta ett sabbatsår. Efter det ska jag plugga till låg- eller mellanstadielärare om jag inte hittar något annat yrke jag hellre håller på med innan dess. Någon gång ska jag även båtluffa i Grekland med min fina syster. När jag pluggat klart och lyckats hitta ett jobb ska jag bo i en röd liten stuga vid en sjö, ute i skogen. Om det inte finns något jobb tillräckligt nära ett sånt ställe får jag väl ha det som landställe och åka dit så ofta jag kan, men jag vill i alla fall ha ett sånt ställe. Jag kan se mig själv sitta vid ett skrivbord, framför ett fönster ut mot en sjö och skriva. Just det, skriva en bok ska jag också göra... och förhoppningsvis få den publicerad. Sen ska jag resa också, utforska världen, äventyra. Det är dock ett tag kvar innan jag kan göra allt det här. Jag måste ta mig igenom gymnasiet innan jag riktigt kan lägga mitt fokus på allt det där. Jag måste leva lite i nuet också, precis som alla andra.
 

Hello! Today, I hung out with my friend, Lollo (Lovisa). We had a little picnic and then went for a walk. As usual, we talked about everything and nothing. Somehow, we started to talk about what we're going to do next year, after we graduate from school. We came to the conlusion that we are going to live abroad together, before we continue our studies. We ended up choosing between South Africa and Austrailia. After we had searched for information about both of the countries, we chose Austrailia. Although, the plans can change. We don't have a concrete plan. We don't even know for how long we want to be away. Much can happen in a year, and so far, this is just a dream, starting to take form. Anyhow, I'm pretty excited about thist, so I'm gonna try to create a more concrete plan (with Lollo). Then, I'm going to make it happen.
 
I'm really longing for when I graduate and can start doing everything I dream about. The year after "high school", I'm gonna go by interrail and then, as I said, I'm going to live abroad. After that, I will study to become a teacher, unless I find some other proffession that I like more. Sometime, me and my beautiful sister might go island hopping in Greece. After I'm done with my studies and have managed to find a job, I'll live in a red little cottage/cabin near a lake, in the woods. If all places like that are too far away from a place where I can work, I'll use it as a summerhouse (or something like that). Then I'll go there as often as I can, because I really do want a place like that. I can see myself at a desk, by a window with the view of a beautiful lake, writing. That's right, I'm gonna write a book too... and hopefully get it published. Then I'm going to travel, explore the world and go on adventures. Although, it will take a while before I can do all that. I have to get through school before I can focus on what I want to do. I have to live in the present too, just like everyone else. 
 
Ciao!
~mallompan♥
~En ljus måndag~
Hejhopp! Idag har väl egentligen varit ganska vanligt, förutom att jag varit på lite bättre humör än vanligt. Det är så skönt med sol, det gör så stor skillnad. Visst är det blåsigt och en aning kyligt, men solljuset gör en ljus inombords också. 
 
Dagen började med en sovmorgon då jag egentligen tänkte plugga, men jag tog det lite för lugnt så jag hann inte. Jag har dock inget stort jag behöver göra den här veckan så det är lugnt. Tjugo i tio började jag med en lång biologigenomgång, följd av en fysiklektion. På lektionen efter lunch hade vi eget ansvar så vi hade i princip hål då. Sista lektionen var matte, vilket jag även fortsatte med efter vi slutat.
 
Det är nu i princip obligatoriskt för mig att gå på båda hagatimmarna (1h på måndag & 1h på onsdag då man kan jobba med vad som helst eller inget och få hjälp om man vill), för jag har svårt att få mig själv att plugga annars. Det var faktiskt rätt nice. Då det inte är särskilt många som stannar kvar efter skolan slapp man nästan vänta helt på hjälp så jag hann få ganska mycket gjort ändå. :)
 
Efter skolan kände jag för att göra produktiva saker, så efter att ha käkat en morot till mellanmål och blivit helt orange om läpparna fick jag med mig pappa att övningsköra med. Då jag inte varit med och seglat på två somrar (även om jag "träffat" båten) körde jag ut dit och bara satt där ett tag. Passade på att njuta av det fina vädret sådär. Det får det bli mer av snart tycker jag, för då mår man bra.
 
Ciao!
~mallompan♥