Malin

19, 28. Konst Av mig
1^ Lite abstrakt akrylmålning sådär. Den är egentligen ganska ful och jag hade ingen som helst tanke när jag gjorde den, bara slängde på en massa färg. På nåt sätt tycker jag dock att det ser ut som en brinnande stad. Ni får se den hur ni vill.
 
2^ Den här gjorde jag förra veckan med akryl, garn, bomullsrondeller och glitter. Tycker den blev ganska bra.
 
3^ Ett självporträtt jag gjorde i nian med typ vattenfärg?
 
4^ Denna gjorde jag i trean i skolan. Vi skulle jobba i akryl och tjaa... jag älskar höst.
 
5^ Denna målade jag i akryl förra veckan. Jag kan inte säga att det är det finaste jag gjort men jag tycker ändå känslan blev ganska rätt.
 
6^ Mitt slutprojekt i Bild & Form-kursen jag gick i trean. Jag är inte helt nöjd med hur det ser ut då jag inte var van vid att jobba så stort och hade begränsad tid på mig men tanken bakom var bra. Det är en situation ur två perspektiv. På den stora står jag och tittar efter, försöker få kontakt med min syster på andra sidan folkmassan, men som ni kan se i den mindre bilden har hon tappat bort mig. Inspirationen fick jag från när jag i tvåan var och hälsade på min syster i Paris och skulle där ifrån. Medan jag stod i kön till säkerhetskontrollen tappade hon bort mig och det var ganska långt avstånd mellan oss så jag ville ju inte ropa efter henne. Stod och försökte fånga hennes blick så länge jag kunde innan jag skulle genom kontrollen, såg hur hon letade efter mig. Hon fick aldrig syn på mig. 
Jag använde mig av både akvarell- och akrylfärg. Då underlaget inte var gjort för akvarell men jag ändå ville använda det kom jag på att jag kunde testa använda papper för att liksom smeta ut färgen så att den fastnade. Det gick helt okej. 
 
7^ Denna började jag göra när jag gick Bild och Form när vi höll på med blyerts. Då skulle alla rita av ett varsit äpple vår lärare tagit med sig från sin trädgård. Jag blev klar i ganska god tid och fick därmed testa skapa valfri bild, så jag valde att rita av en bild jag tagit på min systers öga. Av någon anledning älskar jag att rita ögon. Jag hann dock inte klart innan vi skulle börja på nästa moment och när det gått ett bra tag efter att jag senast rört den vågade jag inte fortsätta på den. Men det är ändå bland de bästa ögonen jag gjort.
 
8^ Här ser ni tre bilder jag gjort. En av min syster, en av tre små minibilder i akvarell jag gjorde för ett bra tag sedan för att få lite liv i anslagstavlan och en jag gjorde idag med akvarellpennor, lite tusch, en guldpenna och glitter. 
 
Här har ni en liten del av vem jag är. Jag är uppenbarligen inte sådär superbra på att måla – har inte särskilt jättebra teknik, men jag experimenterar och lär mig väl lite allt eftersom. Ibland blir det bra, ibland inte. Om jag får inspirationen direkt från hjärtat tycker jag på nåt sätt dock att det blir bra även om det inte blir vackert, eftersom att det finns en tanke bakom. Bild 2, 5 och den på 8an jag gjorde idag kom jag på nån gång i förra veckan när jag låg i sängen och höll på att somna, tillsammans med en massa andra bilder av målningar vilka jag självklart antecknade hur de såg ut i mobilen för att kunna måla dem allt eftersom. Slutprojektet i Bild & Form kom jag på på ungefär samma sätt, men från början ingick fler bilder som hängde ihop. Det blev dock ett för stort projekt så jag fick välja ut bara två. Jag hade även många andra idéer till vad jag hade kunnat göra, men tyvärr tror jag inte jag har kvar anteckningarna om det så att jag kan utföra dem nu i efterhand. De andra har jag väl gjort lite mer för skapandets skull utan någon särkild tanke bakom, men jag har ju ändå valt sånt jag tycker om så de säger ju ändå en del om mig... 
 
~Malin
18. Styrka
Hejhopp! Det blev inget fotograferande idag heller, då jag spenderade i princip hela dagen med att rensa och städa mitt rum, måla och hade myskväll med två fina vänner. Men jag kan ju ändå skriva lite vad jag tänker att styrka är.
 
Jag hade förmodligen tagit någon bild på fysisk styrka eller något självporträtt eller letat upp något utomhus som kan stå för styrka om jag hade haft tid, men styrka kan ju vara så mycket mer än det man ser. Det kan vara allt från att kunna lyfta en massa tunga vikter till att ta sig igenom en jobbig uppgift i skolan eller på jobbet eller att klara att fortsätta ta sig framåt när man mår mindre bra. Att någon inte orkar med samma uppgifter som någon annan behöver till exempel inte betyda att den personen är svagare eller i grund och botten klarar mindre. Mår man psykiskt dåligt kan det vara en stor ansträngning bara att ta sig ur sängen på morgonen. Att den personen då klarar ta sig upp och gå igenom en hel dag precis som vanligt är otroligt starkt. Mår man bra psykiskt blir allt mycket lättare, precis som att det är lättare att gå med en vältränat frisk kropp än en skadad. Skillnaden är bara att det ena syns och det andra inte gör det. Det är starkt att våga vara sig själv. Det är starkt att våga visa känslor, att våga vara ärlig. Det finns så otroligt mycket som är styrka.
 
~Malin
17. Musik
Ingen bild men här är spellistan jag lyssnar mest på just nu i alla fall.
 
~Malin