Malin

~Barnvakt~
Hejsan! Tänkte att jag kunde passa på att skriva något här nu när jag ändå inte har så mycket annat jag kan göra. Sitter barnvakt åt en supersöt liten kille som är nästan två år, men han sover nu.

Alltså förstår ni hur underbart det är att vara barnvakt. Visst, barnet/barnen man barnvaktar kan vara riktigt busiga, men det är ändå så himla mysigt. Tänk er hur underbart det är att sitta uppe sent och alla andra sover. 

Du får vara den "vuxna", eller ja alltså ta på dig den rollen. Ta lite ansvar. Sen kan du ju bara ta det lugnt och kanske läsa en bok medan du håller uppsikt och väntar på att gå hem. Du har inte bråttom någonstans. 

Något annat som är kul med att vara barnvakt är nostalgin, att se barn vara barn och kunna relatera, samtidigt som du inte helt kan ge efter och vara med i deras lekar helt. Man sitter trots allt barnvakt av en anledning. De behöver någon som kan hålla koll på dem.

Att sitta och kolla på barnprogram som mamma mu och filmer som Pippi Långstrump är riktig nostalgi, och det är fortfarande lika kul att se på, fast av andra anledningar än de man hade när man var liten.

Kort sagt älskar jag att vara barnvakt och det finns så många fler saker jag skulle kunna komma på om det men det får nog räcka såhär...

Ciao!
~mallompan<3