Malin

~Ta vara på det bra~
Hejsan! Jag är så otroligt glad just nu. Jag hade ångest över att skolan skulle börja, men nu när den är igång... wow. Visst, vi har inte ens haft en fullständig skolvecka än och tempot kommer säkerligen bli högre senare men jag har börjat riktigt bra, så om det går utför så börjar jag i alla fall inte på noll.
 
Jag känner att det är bra att göra så mycket man kan och anstränga sig när man kan och orkar, speciellt om man vet med sig att man haft det tuffare tidigare och lätt kan köra fast. Då gör det inte lika mycket om det går sämre en annan gång. Dessutom känns det så underbart bra när man lyckas, när man gör nytta.
 
Den enda kursen jag verkligen kört igång med just nu är matten, vilken jag inte alls låg i fas med förra terminen. Nu är det ju dock en ny kurs, matte 4 så jag har inte allt det med mig. Matte 3 är avklarat och jag kan släppa det. Nu får jag ta nya tag med matten och jag ligger mer än i fas, vilket känns extremt skönt.
 
Det känns som att det även blir lättare att göra bra ifrån sig och hänga med senare om det går bra från början, för då har man även självförtroendet på en ganska hög nivå. För mig betyder det otroligt mycket att jag nu känner att jag kan då mitt dåliga självförtroende och min perfektionism hindrat mig väldigt mycket. 
 
Nu när skolarbetet börjar gå bättre känns det extra bra, bättre än när jag gör det jag tycker om nästan, för att klara av något man inte klarar av eller inte alla gånger tycker är jättekul är något att vara stolt över. Det är det man behöver jobba för för att åstadkomma som får en att växa.
 
Jag har idag även varit på schemaläggning för mina sånglektioner och på måndag nästnästa vecka drar kören igång igen. Dansen börjar dock inte förrän i september och där har jag valt att hoppa upp en klass, så vi får se hur jag klarar av den utmaningen när jag väl kommer dit.
 
Det känns i alla fall bra att ha lite saker utanför skolan som jag kan fortsätta komma tillbaka till, som jag älskar att göra. Utan sången och dansen vet jag inte hur jag skulle orka med allt. Det är som frizoner där man får bestämma om man ska vara.
 
Om jag inte hade några intressen utanför skolan skulle min fritid inte bli särskilt kul, eller mitt liv över lag för den delen. Jag har ju vänner jag kan träffa, men man måste ju ha någonting som är ens eget också. Vänner är de man delar med sig av sina erfarenheter, sin lycka och allt annat i sitt liv till, som man både ger till och får från.
 
Att vara älskad är något alla behöver, men man behöver också älska sig själv för vad är det annars för liv man lever? Man måste tro på sig själv.
 
Har du som läser detta precis som jag ofta svårt att tro på dig själv o.s.v och påverkas av det i skolan, eller jobbet för den delen? Om du mår bra vill jag bara säga åt dig att anstränga dig lite med allt det där mindre roliga men också se till att hitta något du älskar att göra. Om du senare mår sämre så drunknar du inte lika fort, för om du bygger upp din lycka och ditt självförtroende tar det längre tid att falla.
 
 
Gör allt för dig själv, inte för någon annan. Gör bara det som är till nytta för dig. Om att göra något för någon annan gör dig lycklig, visst. Gör dock inte någon annan lycklig på din bekostnad (eller ha det i alla fall inte som vana). Jag vet att det inte direkt är något nytt jag kommit på, men en påminnelse skadar aldrig. 
 
Ciao!
~mallompan♥
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress