Malin

6. Jag
Malin heter jag som ni väl vet. Jag skulle nog säga att jag är ganska oklar, som de flesta. Säger någon att de vet exakt vem de är tror jag nog de ljuger. Men men, nåt ska man väl kunna säga om sig själv. Först och främst har jag fått höra att jag är kreativ och omtänksam och det håller jag nog med om, men jag är en hel del annat också, komplicerad.
 
Jag är eftertänksam och ordentlig åt det perfektionistiska hållet. Ibland är det bra för det får mig att göra mitt absolut bästa och utvecklas och bli bättre men det sätter många gånger stopp för mig då det ofta går över styr. I skolan har det gjort att jag haft problem att lämna in uppgifter för att jag inte ens kan komma igång då jag inte har en perfekt bild av vad jag ska göra och hur jag vill att slutresultatet ska bli. Det kan också göra mig arg när saker inte går precis som jag vill, vilket inte alla gånger är kul för de runt omkring mig. Jag vill ofta att det mesta ska vara väldigt planerat. Däremot tänker jag inte alltid jättemycket innan jag säger något, tvärt emot min pappa som vissa tillfällen glömt att han ska svara för att han tänker så länge. Jag tänker i efterhand istället... och det kan ju både vara bra och dåligt.
 
Jag är ganska mycket blyg och har scenskräck, men lär man känna mig så att jag är riktigt bekväm med någon kan jag vara ganska galen ändå. Dock tror jag jag snarare lutar åt det mer allvarliga hållet och dras en hel del åt det melankoliska. Jag har länge haft väldigt nära till att ljuga då jag ofta är missnöjd med mig själv och antar att alla andra också kommer vara det, men på senare år har jag övat väldigt mycket med att vara ärlig om mig själv för att kunna vara mer bekväm med mig själv och lära mig tycka om mig, vilket jag nog inte helt och hållet gör än. Men tids nog kan jag ju hoppas. Bara jag fortsätter göra sånt jag tycker om och känner mig bra på, och har balans mellan det och mindre roliga men nödvändiga saker som plugg och jobb... och omger mig med fantastiskt fina vänner, gamla som nya.
 
Jaa. Som sagt har jag ju fler än en sida och det finns så mycket mer till vem jag är men varje människa är ju gjord av flera biljarder bitar och det är omöjligt att gå igenom eller ens att känna till alla, så jag nöjer mig nog såhär – med en liten biljondel av vem jag är.
 
~Malin
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress