Malin

Malins kycklingsås
Hejhopp!
 
Idag var det jag som lagade middag så jag bestämde mig för att improvisera ihop en liten sås. Jag tog  2 dl grädde för att det skulle bli krämigt och jag bara hade ugnsstekt blomkål till. Om ni exempelvis gör pasta istället skulle det nog vara bra med en lite större mängd för att såsen ska kunna blanda sig bättre med pastan, men ni kan ju avgöra lite själva vad som blir bra.
 
Ingredienser (4-5 portioner):
600g strimlad kyckling
200g Philadelphia (naturell)
2-3 dl grädde
ca 1/2 msk salt
peppar
hackad persilja
soltorkade tomater
ca 200g svamp (hälften kantareller, hälften champinjoner)
1 gul lök
smör (till stekningen)
 
Tillagning:
1. Stek kycklingen och tillsätt saltet.
2. Lägg kycklingen åt sidan (i en tallrik) för att sedan steka svampen och fräsa löken så att den blir lite genomskinlig.
3. Lägg i kycklingen igen och tillsätt philadelphia, grädde, persilja och soltorkade tomater.
4. Smaka av med salt och peppar
5. NJUT!
 
Tillbehör:
- Ugnsstekt blomkål: 200°C
Smält lite smör på en plåt. Ta sedan ut den och lägg på blomkålen och rör runt lite. Salta och peppra. Sätt sedan in plåten igen i ca 20min.
 
Jag hade tänkt göra zucchinipasta först men zucchinin var slut på affären. Blomkålen passade dock ändå superbra till, om inte bättre. Men hur som helst hade jag alltså tänkt den lite som en pastasås från början så det kan ni säkert ha den som, eller om ni hellre har den till något annat.
 
~Malin